33 édesség 2. rész Rakott palacsinta - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

33 édesség 2. rész Rakott palacsinta

Receptjeim > Nyalánkságok

2015.02.18.

33 édesség sorozat 2. rész

Rakott palacsinta

Az Öcsém születésnapját ünnepeltük a neves Bálint napon, én ezzel a rakott palacsintával kedveskedtem neki...
A palacsinták sütésén kívül nem túl munkaigényes, és aki egyszer megkóstolja már csak így szeretné...
A palacsinta alapreceptet nem írom le, mindenki máshogy csinálja, ezért süssetek palacsintát a bevált receptetek alapján.





Hozzávalók

a tésztához:

   
a bevált receptetek alapján süssetek kb. 15-20 db palacsintát

a töltelékhez:  

   25 dkg tehéntúró
   2 citrom reszelt héja
   5-6 dkg mazsola
   1 tojássárgája
   1 csomag vaníliás cukor
   2 ek. tejföl
   8 ek. porcukor
   15dkg sárgabaracklekvár
   1 ek. rum (elhagyható)
   15 dkg darált dió

a tetejére:
  
   5 tojásfehérje
   6 ek. porcukor
    


1. A hagyományos módon palacsintatésztát sütünk.

2. Elkészítjük a töltelékeket. A túrót áttörjük , 1 citrom reszelt héjával, a mazsolával, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejföllel meg a porcukor felével összekeverjük. A baracklekvárt 1 citrom reszelt héjával meg a rummal ízesítjük. A diót a maradék porcukoral összeforgatjuk.

3. A palacsintákat a háromféle öltelékkel kivajazott tepsire rétegezzük vagy sütőpapírból vágjatok ki egy kör alakot, és arra kerüljenek a rétegek,én ezt alkalmaztam így könnyebb volt átemelni a tortatálra. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A rakott palacsintákra kenjük, egyenesbe hozzuk a tetejét , egyenletesen eloszlatjuk az oldalára is.

 
 
 

4. Előmelegített sütőben 120 fokon 25-30 percet szárítjuk a habot, amikor kihűlt én még olvasztottam rá 60%-os kakaótartalmú csokoládét egy kis vajjal.

 
 
 
 
 

Ha tetszett, osszátok és kövessetek a facebookon is!
Köszönöm:)

 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz