Aszalt paradicsom - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aszalt paradicsom

Receptjeim > Nyalánkságok

2014.09.01.

Aszalt paradicsom


Már évek óta készítem a ciabattahoz, kenyér lepényhez vagy csak úgy csemegének.
Idén is sok paradicsom termett és a befőzés kimarad, aszalt pari készül belőle...
Szeszélyes időjárás lévén a sütőben aszalom.





Hozzávalók:

 
5-6db közepes méretű paradicsom a sütő tepsijéhez mérve

 tengeri só

 olívaolaj

 

 

 

1. A tepsibe sütőpapírt vágunk, a paradicsomokat megmossuk és felvágjuk cikkekre, a magját és a paradicsom húsát kivágjuk és mehet is a tepsibe egymás mellé.

2.Megszórjuk sóval és egy kis olívaolajat csepegtetünk rá és mehet is az előmelegített sütőbe (alul-felül sütési mód 100 fok). Körülbelül 4 órán keresztül aszaljuk, én nem szoktam nagyon papír vékonyságúra szárítani, azt szeretem, amikor még lehet érezni a paradicsom finom ízét...de beszéljenek a képek...

3.Ha kész , hagyjuk kihűlni a sütőben, üvegekbe teszük, mehet bele 2 gerezd fokhagyma és friss rozmaring ág is, felöntjük olívaolajjal és lezárjuk.
Mehet is a kamra polcára, de nem sokáig, mert hamar elfogy:)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz