Bazsalikmos őszibarackdzsem - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bazsalikmos őszibarackdzsem

Receptjeim > Nyalánkságok

2014.07.29.

Bazsalikomos őszibarackdzsem


A zamatos őszibarackból egy igazán különleges dzsem készíthető néhány fűszer hozzáadásával...minél tovább hagyjuk a kamra polcán (már ha kibírjuk) összeérni az ízeket annál finomabb....





Hozzávalók:

 
1kg őszibarack
 40-50 dkg cukor (a barack édességétől függ)
 1 nagy csokor bazsalikom

 
fahéj, vanília rúd, szegfűszeg ízlés szerint
 
1 dl víz
 

 

 

1. A barackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk.

2. Egy nagy lábasba tesszük, az aljára öntünk 1dl vízet, mehet bele a cukor és a legalacsonyabb  fokozaton elkezdjük főzni. Amikor a cukor elolvadt mehet bele egy nagy ág bazsalikom és kb. 30 percen keresztül főzzük, a végén a bazsalikom szárát kivesszük.
Botmixerrel a nagyobb darabokat a lábasban összedaráltam.
Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, a vanília rúd kikapart magját és még további 10-15 percig főzzük.

3. A megmosott üvegekbe töltjük kb. a felénél az üvegekbe egy kisebb ág bazsalikomot teszünk és arra rá töltjük  a maradékot, légmentesen lezárjuk és meleg dunsztba tesszük kihűlni.

Hideg téli esték fűszeres csemegéje:)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz