Crumble eperrel és almával azaz Morzsasüti - Másolás - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Crumble eperrel és almával azaz Morzsasüti - Másolás

Receptjeim > Nyalánkságok

2015.05.29.

Crumble eperrel és almával...azaz Morzsasüti


A piacon mindenhol epret látni és már elfogadható áron...nálunk a kertben idén a termés valóban bőséges a 2 évvel ezelőtti átültetésnek köszönhetően...jöjjön egy nagyon gyors finomság...egyszerűségében rejlik nagyszerűsége:)



Hozzávalók:

2 nagyobb alma
15 dkg eper
10 dkg aprószemű zabpehely
5dkg darált mandula
10 dkg vaj
1/2 citrom reszelt héja és leve
6 ek. barnacukor


 









   

1. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk (kb. 1cm-es nagyságúra), az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
A gyümölcsöket beletesszük egy 20cm átmérőjű edénybe (nekem jénai volt) megszórjuk 3ek. barnacukorral.
A mandulát, zabpelyhet, a maradék cukrot a vajjal összemorzsoljuk és rászórjuk a gyümölcsökre.
180 fokon (légkeveréses) előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

2. Alig vártuk, hogy kicsit kihűljön:)
Eper fagyival fogyasztottuk.
Egészségetekre!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ha tetszett, osszátok és kövessetek a facebookon is!
Köszönöm:)

 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz