Csokikrémes pite - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Csokikrémes pite

Receptjeim > Nyalánkságok

2014.09.12.

Csokikrémes pite


Az időjárás is annak kedvez, hogy bekapcsoljuk a sütőnket hétvégén és melegítsük a lelkünket egy finom csokis pitével:)
Egyszerű, de nagyszerű recept következik, garantált a siker:)
Figyelem, függőséget okoz!!!





Hozzávalók 29cm átmérőjű piteformához:

 
25 dkg Győri Édes Zabfalatok

 8 dkg vaj

 A krémhez:

20 dkg étcsoki (legalább 50%-os kakaótartalmú)

2 dl tejszín

2 tojás

A tetejére:

3 dl tejszín

másfél csomag habfixáló

2 ek. porcukor

csokiforgács (nálam most reszelt étcsoki)

 

 

 

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeveréses.
A kekszet aprítógépben morzsásra aprítjuk, összedolgozzuk a vajjal és a piteformába nyomkodjuk, az oldalára is jusson és elősütjük 10 perc alatt.

2.Egy műanyag tálba tördeljük a csokit, hozzáadjuk a tejszínt és mikroba tesszük 1 percre, a tejszínnek forrónak kell lenni, hogy elolvadjon benne az étcsoki, mikró után kb. 2percig békén hagyjuk. Ha elolvadt a csoki hozzáadjuk egyenként a tojásokat és habverővel  eldolgozzuk benne. A fényes csokis masszát az elősütött kekszalapra öntjük , még 10percig sütjük, akkor jó amikor a közepe még nem teljesen szilárd.
Kivesszük a sütőből és kihűtjük.

3. A tejszínt felverjük a habfixálóval és porcukorral és a kihűtött piténk tetején eloszlatjuk, megszórjuk csokiforgáccsal.
Nincs más dolgunk mint a tálalás és, hogy bezsebeljük a bókokat:)
Köszönöm a receptet maimoni...

Ha tetszett, kövess a facebookon is:)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz