Gyömbéres körtetorta fehér csokoládéval - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gyömbéres körtetorta fehér csokoládéval

Receptjeim > Nyalánkságok

2013.09.15.

Rengeteg körtét adott idén az egyik körtefánk a tavaszi vihar ellenére is, ezért eldöntöttem, hogy sütök valami újdonságot a felhasználásával...
Kutakodtam, és így találtam rá a Dolce vita blog oldalon erre a receptre.
Étcsokoládé híján a karácsonyról megmaradt fehér csokoládéval készítettem el, valami isteni finom lett, szívből ajánlom mindenkinek...

Gyömbéres körtetorta fehér csokoládéval

Tésztához:


25 dkg liszt (finomliszt)
2 dkg cukrozatlan kakaópor
12 dkg vaj
5 dkg cukor
1 db tojás
1 tk sütőpor

Krémhez:


20 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj
4 db tojás
3 dkg cukor
5 közepes db körte
gyömbér ízlés szerint (friss, kb. 5-6 cm)

A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük, a vajat belemorzsoljuk, és gyorsan, hogy ne melegedjen fel a vaj összedolgozzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy edénybe vizet teszünk forrni, ha forr a víz, beletesszük a körtéket, és kb. 5 percig főzzük. Leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kihűlni, utána meghámozzuk, félbevágjuk, és kivesszük a magházat. Félretesszük.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy  28cm-es kivajazott piteformát. Sütőpapírt teszünk a tetejére, rizs volt a nehezék, és vakon elősütjük 15 percig 180 fokon.
A tésztát kivesszük, levesszük a sütőpapíros rizst, és feltekerjük a sütőt 250 fokra.
Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét vajjal, ebbe tesszük a reszelt gyömbért és a kicsit felvert tojásokat, cukrot.
Ráöntjük a krémet a tésztára, belekerül a körte, és mehet is a sütőbe 8 percre, amikor már kezd a krém megszilárdulni, addig kell sütni.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz