Gyömbéres-narancsos répatorta - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gyömbéres-narancsos répatorta

Receptjeim > Nyalánkságok

2015.03.12.

Gyömbéres-narancsos répatorta


"Unatkozós" délelőttön vagyok túl, aminek az eredménye lett ez a torta.....fogadjátok szeretettel....



Hozzávalók:
 a tésztához

30 kg liszt
10 dkg darált dió
30 dkg sárgarépa
20 dkg porcukor
1,5 dl étolaj
3 db tojás
1/2 tk. gyömbérpor
1 tk. fahéj
1 csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héja

 a krémhez

250 dkg mascarpone sajt
6 dkg porcukor
1 db vaníliarúd magjai
1 db narancs reszelt héja és leve









   

1. A krémmel kezdjük, reszeljük a narancshéjat a mascarpone sajthoz és facsarjuk bele a levét. Kaparjuk ki egy vaníliarúd belsejét, és a porcukorral együtt adjuk a mascarpone sajthoz. Keverjük össze és hűtsük le.

2. A répát hámozzzuk meg és reszeljük le, a lisztet keverjük össze a darált dióval és adjuk hozzá a sütőport. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá. Fűszerezzük fahéjjal, gyömbérrel, adjuk hozzá az olajat, és dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a reszelt répát, dolgozzuk hozzá a felvert fehérjét, majd keverjük hozzá három részletben a diós-sütőporos lisztet. Öntsük a masszát a kivajazott és lisztezett 22 cm-es tortaformába, reszeljük a tetejére a citrom héját, és 180 fokos sütőben 40 percig süssük.

3. Amikor a tortánk megsült, rácson hűtsük ki, kenjük meg vastagon a narancsos mascarponekrémmel.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ha tetszett, osszátok és kövessetek a facebookon is!
Köszönöm:)

 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz