Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2015.06.27.

Túrógombóc eperrel...


Egy örök klasszikus jön kicsit másképp...
Egy-két helyen még lehet epret kapni a zöldségesnél, itt a hétvége....próbáljátok ki!



Hozzávalók:

1/2 kg  túró
6 ek. búzadara
2 tojás
csipetnyi só


kb. 15 szem eper
kókuszreszelék a hempergetéshez...

tálaláshoz, tejföl és porcukor (nálunk nyírfa volt)








   

1. Egy fazékba vizet forralunk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, kéztörlővel felitatjuk róla a vizet.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a búzadarát, pici sót és a 2tojássárgáját, alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a túrós masszához és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, aminek a közepébe az epret tesszük.
A forrásban lévő vízbe tesszük, amikor feljönnek a tetejére, onnan számolunk még kb. 4-5 percet és készen is van. Kivesszük egy szűrőre, lecsöpögtetjük és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Lehet tálalni tejföllel és porcukorral.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ha tetszett, osszátok és kövessetek a facebookon és instagramon is!
Köszönöm:)

 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz