Medvehagymás-parmezános madeleine - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Medvehagymás-parmezános madeleine

Receptjeim > Nyalánkságok

2015.04.02.

Medvehagymás-parmezános madeleine...


Nagyon szeretem ezt a vajas édes süteményt, de most sós változatban készítettem el,vendégváró falatnak Húsvétra...nagyon könnyű a tésztája és nagyon finom...először túróval szerettem volna, de lévén nem volt itthon maradt a parmezán, de nem ártott neki...sőt!!!



Hozzávalók:
 a tésztához

5 dkg vaj
1 marék medvehagyma
2,5dkg reszelt parmezán
10 dkg liszt
2 db tojás
1,5 kk. sütőpor  
1 kk. só


 









   

1. A vajat felolvasztjuk, a megmosott medvehagymát apróra vágjuk.

2. A tojást habosra keverjük,hozzá adjuk az olvasztott vajat és az apróra vágott hagymát.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, sajttal és beleforgatjuk a medvehagymás tojásba.
A mini madeleine formába kanalaztam, de nem tele, mert még felnőnek a sütőportól és előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig sütöttem.

3. A szilikon formából könnyen kiborítható sütés után.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ha tetszett, osszátok és kövessetek a facebookon is!
Köszönöm:)

 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz