Meggyes rácsos - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Meggyes rácsos

Receptjeim > Nyalánkságok

2015.03.16.

Meggyes rácsos...


Egy igazi házi süti következik...mindenféle kommentár nélkül...



Hozzávalók:
 a tésztához

60 dkg liszt
10 dkg zsír
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor


 a krémhez

2 üveg meggybefőtt
2 cs. vaníliás pudingpor
1 tk. fahéj










   

1. A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojásokat, vaníliát és sütőport, összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a krémet.

2. A meggyet leszűrjük, a levét félre tesszük, ha nincs 7dl, akkor kipótoljuk vízzel és ebben főzzük meg a 2 csomag pudingport.
A meggyet kimagozzuk és hozzáadjuk a fahéjat, ha kész a puding összekeverjük a meggyel. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, mehet a margarinnal, liszttel kikent tepsibe, egyenletesen eloszlatjuk a krémet, a maradék tésztából rácsokat nyújtunk a tetejére. Tojással megkenjük és mehet az előmelegített sütőbe 170 fokon 20-25 percre.
Ha kihűlt, nagyon szépen lehet vágni...porcukorral lehet még adni az élvezeteknek...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ha tetszett, osszátok és kövessetek a facebookon is!
Köszönöm:)

 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz