Rózsaborsos keksz - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rózsaborsos keksz

Receptjeim > Nyalánkságok

2014.05.30.

Rózsaborsos keksz


Pár évvel ezelőtt megvásároltam egy kisebb zacskó rózsaborsot, különösebb cél nélkül, csak mert tetszett és előtte nem láttam ilyet:)
Aztán megfeledkeztem róla...közben megtalált ez a recept egy külföldi blogról
http://www.passionateaboutbaking.com
és csak ezután kezdtem blogírásba, hogy megosszam Veletek az általam kedvelt és kipróbált recepteket...úgy is mondhatjuk, hogy ez a recept volt az inspiráció, hogy elkezdjem és mivel most hétvégén sem lesz jó idő, itt az idő, hogy ilyen finom keksz illatozzon az asztalon:)





Hozzávalók:

A tésztához:

 
17 dkg puha vaj
 4 ek. porcukor

 
1 zacskó vaníliás cukor
 
2 ek. rózsabors + 1/2 tk. nádcukor
 
29 dkg finomliszt
 1/2 rúd vanília kikapart magja


A tetejére:
 
 durvára tört rózsabors
 étcsoki (60-70% kakaótartalmú) illetve fehércsoki

 

1. A mozsárban a borsot és 1/2 tk. nádcukrot összetörjük és kikaparjuk a fél rúd vanília magját, utána adjuk hozzá a porcukorral habosra kevert vajhoz.

2. Adjuk hozzá a lisztet és bucit formázunk belőle, majd folpackba csomagolva 1/2- 1 órára hűtőbe tesszük. Ha tovább marad, mielőtt elkezdenénk kinyújtani hagyjuk szobahőmérsékleten addig amíg már nem fog törni a tészta a kinyújtásnál.

3. 190 fokon előmelegített sűtőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

4. Ha kihűltek, gőz felett megolvasztottam a maradék étcsokit kb 5 dkg volt és a fehércsokit, ez kb. 10 dkg volt és kentem, csurgattam a rácson lévő kekszekre. A sűtő rácsát egy nagy vágódeszkára tettem, oda folyt a "felesleges" csokoládé.
A fehércsoki sokkal sűrűbb lett az olvasztásnál, nem folyt, kenni kellett a kekszekre.

És persze felügyeletem is volt aki szemmel tartott...Miss Bözsi:)

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz