Rózsaszirom lekvár - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rózsaszirom lekvár

Receptjeim > Nyalánkságok

2014.06.06.

Rózsaszirom lekvár - a Lekvárok Királynője


Mielőtt mindenki meglepődne, elárulom nagyon egyszerű elkészíteni...
Egy igazi különlegesség következik.








Hozzávalók:

 
40-50db rózsafej
 1 liter viz
 60 dkg cukor

 
1 citrom leve
 
1/2 csomag étkezési zselatin (Lucullus)
 

 

1. Szedjünk 40-50 db vörös vagy bordó színű rózsát. Figyeljünk, hogy ne legyen rajta kisebb élőlény:)...a rózsákat nem kell megmosni.
A szirmokat összevagdossuk, vigyázzunk, hogy a szirmok fehér része ne kerüljön bele, mert keserű lesz tőle.

2. 1 liter vízzel felöntjük és forrástól számítva kb. 10 percig forraljuk, amíg a szirmok kifakulnak. Leszűrjük, a mélyvörös levet a cukorral együtt tovább főzzük kb. 1 órán keresztül, egy része elpárolog, hozzáadjuk a szirmokat és a citrom levét és tovább forraljuk kb. 10 percig.
Hozzáadjuk a zselatint, még hagyjuk kb. 10 percig.
Az előre megtisztított üvegekbe töltjük, fejjel lefelé fordítjuk az üvegeket, hogy a levegő távozzon, és meleg dunsztba tesszük.

 

Nagyon finom reggeli natúr joghurthoz adva, de kekszek töltelékeként illetve kalácshoz fogom felhasználni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz