Zabfalatok - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Zabfalatok

Receptjeim > Nyalánkságok

2015.01.07.

Zabfalatok...


Kezdjük az új évet egy egészséges finomsággal...!
A receptet pár éve találtam a nosalty-n, legyen ez egy alaprecept, a diót helyettesíthetjük kókusszal, csokiba is márthatjuk, ízesíthetjük gyömbérrel és mindenféle finom fűszerrel.
Reggeli kávé, tea mellé...de gyerekeknek tízóraira sem utolsó.
A bolti zabfalattól sokkal finomabb, gyorsan elkészíthető és tényleg csak ezek vannak benne:





Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

 10 dkg
darált dió

 15 dkg zabpehely (aprítógépben ledarálva)


 15 dkg nádcukor


  
fél citrom reszelt héja

 20 dkg margarin


 
fél tk sütőpor

 1 db tojás



1. A lisztet összekeverjük a ledarált zabpehellyel, a darált dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva összegyúrjuk.

2. Fél órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Ha tetszett, osszátok!
Boldog Új Évet kívánok!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz