Zabsüti - Rózsaborsblog

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Zabsüti

Receptjeim > Nyalánkságok

2015.01.28.

Zabsüti

Ebben a hónapban a második zabpelyhes...ígérem több nem lesz egy ideig...:)
Anita barátnőmtől van a recept, az előzőtől abban különbözik, hogy nincs benne finomliszt, margarin, cukor, stb. szóval még egészségesebb és nem utolsósorban pikk- pakk elkészül...és FINOM is!!!





Hozzávalók

a tésztához
:

   
5 csésze zabpehely
   1 1/2 csésze zabpehelyliszt
   1/2 csésze vágott dióféle
   1/2 csésze mazsola vagy darabolt aszalt gyümölcsök
   1 1/4 tk. frissen facsart citromlé
   1 ek. reszelt citromhéj
   Fél vanília kikapart magja
   1 csésze méz
   1/2 csésze olívaolaj
   1 1/2 tk. só
   3/4 csésze víz    
 
   ( a csésze nekem 2dl volt )


1. A zabpehely kivételével minden hozzávalót összekeverünk egy tálban és csak ezután adjuk hozzá a zabpelyhet, 10percig pihentetjük.

2. Egy ek. mennyiséget megvizezett tenyérben golyóvá formázzuk  vagy fagyis kanállal mérjük az adagokat (mártsuk vízbe minden adagolás előtt) a sütőpapírral kibélelt tepsire. Egy vizes kanállal ezeket a halmokat kicsit ellapogatjuk.  

3. Előmelegített sütőben 150 fokon 25 perc alatt arany barnára sütjük. Miután kivettük 5percig hűlni hagyjuk a tepsiben.

 
 
 

Ha tetszett, osszátok és kövessetek a facebookon is!
Köszönöm:)

 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz